Boord­computer

De nieuwe Cabman BCT

U wilt slim voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de overheid. Uw chauffeurs willen eenvoud en gebruiksgemak. Wij bieden meer met Cabman BCT.

De papieren rittenstaat is binnenkort verleden tijd. Voor 1 juli 2014 dient uw vloot te zijn uitgerust met de boordcomputer taxi.

Minder papierwerk

De doelstellingen voor de overheid: terugdringen van fraude en oneerlijke concurrentie, minder papierwerk en minder toezichtlast.

Onze doelstellingen bij de ontwikkeling van Cabman BCT: ruimschoots voldoen aan de richtlijnen, maar vooral zorgen voor een compacte oplossing die naadloos aansluit op uw dagelijkse bedrijfsvoering.

Met uiteraard een gebruiksvriendelijke bediening en een mooi design.

Cabman BCT

Dankzij de vele standaard functionaliteiten is Cabman BCT geschikt voor groepsvervoer, tto’s en zelfstandige chauffeurs. Heeft u behoefte aan bijvoorbeeld navigatie, camera-integratie, pinmogelijkheden, kortingen, acties en tarieven? Kies dan voor Cabman BCT in combinatie met Cabman CS of CSi.

Overzichtelijke full-screen taximeter 
De CABMAN BCT beschikt over een taximeter die geschikt is voor meerdere tariefsystemen waaronder het dubbeltariefsysteem dat vanaf 1 april 2012 verplicht wordt gesteld in Nederland.

Ritopdrachten verzenden en ontvangen

Maximale controle voor uw centralist, uw chauffeurs in alle rust op weg en alle ritten conform wetgeving geregistreerd. Cabman BCT bevat een speciaal rittenscherm met een overzicht van alle opdrachten en pauzes. Iedere instap en uitstap wordt los gedefinieerd. Vanaf de centrale kan de ritvolgorde worden bepaald. De centralist kan ook ritten toegevoegen, invoegen of verwijderen.

De eerstvolgende rit wordt automatisch geselecteerd. Bij een instap wordt de functietoets een starttoets. Bij een uitstap een stoptoets.

Wanneer een instap gestart wordt verdwijnt deze uit de lijst en wordt de eerstvolgende getoond. Zo kan de gehele lijst afgewerkt worden. Met speciale icoontjes wordt weergegeven of de rit op de taximeter verreden moet worden, of er een rolstoel of rollator meegaat, etc.

Tevens kan men ritten loosmelden.

Centrale Functie van de Cabman BCT

Vanuit Cabman BCT kan de chauffeur diverse berichten en notificaties naar de centrale sturen. Alle mogelijkheden zijn overzichtelijk gerangschikt in één scherm.

De centralist krijgt de berichten van de chauffeurs keurig geordend binnen, zodat hij zijn aansturende taken optimaal kan vervullen.

Beveiligde betalingen

Klanten kunnen dankzij Cabman BCT betalen met creditcard en klantenkaarten. Iedere betaling is gegarandeerd beveiligd. Ook risico’s op transactiefouten of dubbele invoer zijn technisch ondervangen. De BCT heeft een online creditcard betalingsmogelijkheid.

Hierbij is er een extra communicatie laag toegevoegd die de betaling vanuit de server uitvoert naar bijvoorbeeld Ogone of DocData. Hierbij is er een versleutelde verbinding die de betaling uitvoert en het resultaat van de transactie terugkoppelt naar het voertuig. Alle risico’s op transacties die verloren gaan of dubbel worden ingevoerd zijn technisch ondervangen.

Naast creditcardbetalingen zijn er ook mogelijkheden voor PIN en OV-Chip betalingen via CCV.

Connectiviteit middels GPRS of Ram Mobitex

Vanwege voorgenoemde communicatiemethodieken is de BCT van de huidige generatie waarmee alle communicatie volledig via Mobitex of GPRS kan verlopen. Hierbij wordt er netjes binnen de gestelde limieten van RAM gebleven, zonder verlies van functionaliteit.

Ook bij communicatie via Mobitex is het nog steeds mogelijk om iedere minuut de positie van een voertuig door te krijgen inclusief snelheid en odometer. De Mobitex implementatie maakt volledig gebruik van de pakketgeschakelde mogelijkheden van het netwerk, zoals de gegarandeerde aflevering van pakketjes.

De BCT is middels GPRS of Mobitex te koppelen aan alle bestaande agenda paketten.

Taximeterkeuring

Voor een taximeterkeuring na inbouw of reparatie kunt u ook bij ons terecht. Wira Rotterdam B.V. is gekwalificeerd als erkend keurder en kunt u ook voor de jaarlijkse (her)keuring bij ons terecht.

Door deze rijke ervaring zijn wij in staat om uw taximeterkeuring snel en efficiënt uit te voeren.

Samen met Wira Rotterdam aan de slag?
Neem contact met ons op.

010 - 433 44 36 info@wira-rotterdam.nl